При чому як я уже говорив, тунель на фото Ioanа85 по суті швидше за все відгалуження основної системи, оскільки в тунелі який я бачив в 90-их, кількасот метрів південніше і ближче до паркану аеропорту спокійно б помістилась вантажівка! А стількох метрове бетонне перекриття склепіння тунелю цілком можливо призначене саме для уникнення завалів при до прикладу прямому авіаударі!!! Каналізацією б ніхто так не переймався! Чи можливо хтось думає що совкам не було куди бетон дівати!? 
Я з 90-тих років з того парку і не вилазив, більшого за той тунель там немає, а в " кількасот метрів південніше і ближче до паркану аеропорту" там відкрите русло котре через трубу протікає під аеропортом і йде вздовж озера.
Колись в 90 роках тяглася металічна труба діаметром 30 см, вона обминала військову частину і приблизно слідувала маршруту тунелю але йшла вздовж доріг, фрагмент тої труби можна знайти під вулицею любінська, біля військової частини в трубі стирчав патрубок з краником, звідти сяпіло повітря під тиском...
В тому парку (недалеко від шахти) вздовж маршруту слідування труби, на різній відстані від неї, також були вертикальні свердловини. Додаю знімок "Гугль Ерс" з приблизно проставленим маршрутом слідування відомих мені вентиляційних отворів. Найдальші, з мені відомих, знаходьться - з одного боку в П'ятому парку а з другого - там, де зараз будують Леополіс. Очевидно, що той тунель іде кудись далі в обидва боки, але про це мені не відомо.
Іще додам, що в парку знаходилася доволі розгалужена "багатоповерхова" каналізаційна система, де іноді з одного люка каналізаційна вода перетікала до іншого. Також, недалеко від шахти часом проривало якусь трубу з чистою водою, що тікла цілодобово, хоча в інтенсивності потоків каналізації завжди була періодичність відповідно до графіку подачі води...
Відкрита каналізація тікла іншим шляхом, одне русло приблизно від місця перетину Любінської і Виговського, а інше - від теперішнього Південного. На теплих поверхневих потоках каналізаційного лайна зимували-грілися дикі качки, а іще там іноді з"являлися дядечки в чоботах, що бродили в тих канавах по-коліна і просівали каналізаційний намул в пошуках червячків-"трубочніків", яких вони потім продавали на базарі як наживку для риби.
Підземний тунель проходить під колишньою ВЧ, що знаходиться недалеко від аеропорту, про яку вже написано тут
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,153.0.html (дивно як військові дали на то дозвіл), але припустити якесь "військове призначення" того всьго мені важко.
![]()
![]()
![]()
![]()