Вдалось виділити один день на поїздку в Воловець, відвідав г.Плай, г.Темнатик, г.Цицьку.
Контраст погоди та температури в горах звісно колосальний, в долині +20 весна все цвіте, піднявшись на Боржаву, там ще зима. Холодно, вітряно, по дорозі трапились інші туристи, але вище сироварні не піднімались. Мабуть, тому що більшість з них намагалась піднятись на вершину в футболках і шортах. А вітер чималенький там, поривами не раз здував мене на метр із стежини.
До сироварні підіймався по червоному маршруту. Моя помилка, правильний маршрут жовтий, червоний же ж впирається в тупик та вирубки.

Ото ж, по вирубках таких підіймався до сироварні. Карпати вирубані майже усі, де ближче до села.

Сироварня, а на горизонті видніється г.Пікуй ( і туди добратись мушу).

Єдиний підсніжник який знайшовся за всю дорогу.

Проліски.

Меморіальна таблиця, В.Чорноволу який тут працював 1969-1970р.

Метеостанція гори Плай. Двоє чоловік працює змінами по тижні, продукти завозять, телевізор мають. Два песики мені штани порвать хотіли.

Закарпатці люди доброзичливі, набрав у них води і рушив далі.

Руїни радіолокаційної частини.

Цей раритет також знайшов я.

г.Цицька. Ліс на спуску з гори до Воловця увесь мертвий. З десяти дерев вісім сухостої, а два трухляві і хворобливі.

Залишки шанців із стрілецькими позиціями винесеними вперед, такі ж були на вершині гори Плай, Темнатика, Цицьки і такі ж колись я бачив на Парашці.

Великий Верх все ще зимує.

Повертався о 17:40, квитків придбати не вдалось, неділя повно студентів, всю дорогу простояв. Закарпатці в тамбур цілком відкрито запхали дві величезні сумки коноплі. Нічим не накриті, рослини довжиною 60см. Уся вона поїхала на Львів. І що цікаво, везла її бабулька з величезною біблією (40х20х6см) та вервечкою у руках. Увесь час студентів просила:
- нічого не кладіть зверху, це лікувальні трави, везу на Львів.
Жаль не встиг сфотографувати, людський потік заніс мене у протилежний тамбур.
Така ж, але звісно більша. А цю дбайливо вирощував мій однокурсник, своїм сказав, що різновид папороті це.

Підживлював, підливав добривом, грів лампою. Поїхав на кілька днів, її не поливали вона і загнулась.
http://www.youtube.com/watch?v=6mF0bkDkywY